søndag 30. oktober 2011

Bilderas :)

Legger ut bilder av kvelden, de sier vel det meste om hvordan kvelden i går var :) 

De som var på besøk var Arkitekt smurfen, havfruen Ariel, drueklasen, tre av kizz medlemmene, Emoen Lene, Prinsessen Melanie, bananen Anette og bien Renate :)

Smurfen, havfruen og egentlig drueklasen(ble litt mye å gå med ballonger hele tiden)

Det ene medlemmet i Kizz

Kjæresteparet, Kizz og bien :)

Slik så vinduet mitt ut, etter at vi skulle blåse opp munnen ved vinduet ;)

Halloween lys og sjokoladekuler :)

Bzzzzzzzz...

Smurfen og drueklasen

Spindelvev hengt opp litt rundt om kring :)

Spøkelsesmufins

Dette var bare en kjempe morsom kveld, selv om den endte litt dramatisk :D

Takk for en super kveld alle sammen! 

PS! Jeg har ikke lagt ut bilde av alle som var her, siden jeg ikke vet om de vil at jeg skal legge ut bilde av de ;)

Popkornputer!

Jeg fikk ny kokebok i bursdagsgave i går, så jeg måtte selvfølgelig prøve ut noe fra den i dag :) Det var mange av oppskriftene som man trengte mange ingredienser i, sånn at jeg ikke kunne lage de. Men jeg fant en, som jeg hadde alt hva jeg trengte, nemlig popkornputer.

Jeg hadde ingen aning om hva det var, så det ble veldig spennende å se! Men det er da altså marens med popkorn i..


Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente av smak, men det smakte ikke så ille. Det er jo en blanding av popkorn og marens smak :) Erik var ikke så fan av det, men jeg kan absolutt anbefale det videre, om du har lyst på noe snacks :) I følge boken, er det også sunt :) 

lørdag 29. oktober 2011

Bursdag/halloween fest..

Jeg hadde en helt super kveld i går, når vi feiret bursdagen min og hadde halloween fest :) Jeg fikk masse fint i gaver og det var mange spennende utkledninger..

Jeg skal skrive mer om kvelden og hva jeg fikk senere.. Men nå skal jeg bake popcornputer fra den nye kokeboken min, så får jeg besøk av Anette :)

Blir en slapp kveld i kveld, er litt slitne etter gårsdagen..

Ha en fin kveld folkens :)

tirsdag 25. oktober 2011

fredag 21. oktober 2011

Fin fredag!

I dag har det vært en veldig fin fredag, selv om vi har blåstbort og blitt kliss våte.. Været er ikke helt på vår side for å si det sånn :P

Men dagen startet med en tur til byen, hvor vi var rundt på forskjellige kjøpesentre.. Mamma fant seg en fin boblejakke på cubus, men jeg fant en pai form (i morgen blir det pai til middag). Vi gikk hjem til rundt 16.00 for da var Erik ferdig på skolen.. Vi skulle ta turen til Åsane, for der var det nattåpent i dag :) Der gjorde vi noen kupp(eller julegaver til meg ble det). Jeg trengte ny ryggsekk, som var vanntett, og det fikk jeg i julegave av mamma og Bestefar og Liv. Så tok vi turen til expert, og der fant Erik noe som jeg har ønsket meg veldig lenge, og den var på tilbud :D Dere kan gruble litt over hva det er, så kommer det et eget innlegg om den senere :) 

Ett fat nesten som dette ble laget til i dag, bare med litt annen frukt og uten cup cakes :)

Nå har vi kost oss med frukt og vaniljekesam, sammen med idol og senkveld.. Eller det folk fikk med seg av det, de fleste sovnet underveis.. Slitne etter masse gåing rundt i byen og på senter.. 

Nå finner vi straks sengen her i Bergen, og satser på bedre vær i morgen :)

God natt! 

torsdag 20. oktober 2011

Sofa

Noen som trenger en to seters sofa fra IKEA? Erik brukte den som sofa, første året han var i Bergen. Den er i god stand og helt grei å sitte i :)Dette er en fin sofa, som passer veldig bra i en liten hybel, eller på barnerommet :) Opprinnelig koster den 975, men selger den for 500 :)



Bor du i Bergen's området og er på utkikk etter en sofa, ta kontakt på renatee_engebretsen@hotmail.com. Sofaen må hentes, for vi har ikke tilgang på bil! 

Ta kontakt :) 

Da var det...

... endelig HELG! 

Og i helgen får jeg jo som sagt besøk av mamma og Einar! De kommer i kveld og skal være til søndag, krysser fingrene for at været blir greit, sånn at vi slipper og svømme dit vi skal :) 

Nå må jeg nesten rydde litt og gjøre klart til de kommer, sånn at det ser bra ut her. Har egentlig små ærender jeg skal gjøre i byen også, men får se hva jeg rekker og gjøre i dag.


PS! Merker at vinteren er på vei, i dag var det snø på Ulriken. 

(Bilde lånt fra google, er ikke så mye snø på Ulriken enda)

Ha en fin dag videre folkens :) 


onsdag 19. oktober 2011

Lovefilm

Endelig kom filmene jeg har ventet på i posten :D Jeg fikk prinsessen og frosken og The black balloon. Har allerede sett prinsessen og frosken, så blir det kanskje ny film senere i kveld :)

Jeg syns lovefilm er genialt! Hvor lettvint er det ikke å få filmer i posten, og når du har sett dem sender du dem tilbake og et par dager senere har du to nye filmer liggende i din postkasse.



Var ikke alle som syns filmen var like gøy :P

Flere som er medlem i lovefilm?

tirsdag 18. oktober 2011

Sokker

Jeg lovte dere her om dagen at jeg skulle vise dere et prosjekt jeg holder på med. Nå er jeg ferdig med det ene paret og er super fornøyd, så det blir nok strikket flere par av disse. Jeg strikker da sokker, en oppskrift jeg fikk av mormor :) 



Sokkene er kjempe søte, og kjempe lette å strikke :)

Hva syns du?

Julebrus

Ja, julen nærmer seg med stormskritt! For nå har julebrusen kommet i butikken. Jeg har planer om å vente helt til 1 desember med å drikke julebrus, så får vi se hvor lenge jeg klarer å holde det. Det blir nok ikke lett, siden Erik kjøpte med seg julebrus hjem fra butikken i dag. Det fristet veldig å smake, men klarte heldigvis å holde meg.



Favoritt julebrusen her i hus er jo selvfølgelig Hamar Lillehammer julebrusen, det er den beste julebrusen :)

Har du mål om å holde deg frem til 1 desember? 
Hva er din favoritt julebrus?

snaart 21

Jaa, det er sant.. Jeg blir snart 21 år :) Jeg har bursdag 25 oktober, altså tirsdag om en uke :) I år har jeg ikke muligheten til å reise hjem for å feire bursdagen min, så vet ikke helt hvordan skal gå, men jeg har jo faktisk fått nesten alle gavene mine alt i år! 

Jeg har tenkt til å feire bursdagen min her i Bergen, med gode venner. Vi skal ha halloweenfest/bursdagsfest, så det kan bli gøy :) 

I år har jeg faktisk hatt en veldig grei ønskeliste syns jeg, som oftest så har jeg bare ønsket meg penger(noe som er litt kjedelig), men i år hadde jeg litt andre ønsker på listen min :) Jeg slenger den med, så får dere se. 

Renates ønskeliste: 

♥ Hårføner
♥ Penger
♥ Ryggsekk med regntrekk
♥ Støvler(helst noen som holder en stund)
♥ Disney klassikere(der har jeg en del, men mangler også en del! Er de med nr på)
♥ London tur (tihi)
♥ Ny data (den jeg har er skjermen løs på)

Her ser du nr som er på disney klassikerne :)

Ha en fin dag :)

mandag 17. oktober 2011

M A N D A G

God morgen! 

Nå er det en ny dag, og nye muligheter! Det er også starten på en ny uke :) 

Denne uken er det spådd regnvær hele uken, veldig koselig! Greit at man da bare skal sitte inne og skrive oppgave hele uken, bare gå til og fra bussen når jeg skal på skolen!

Torsdagkveld, får jeg besøk av mamma og Einar, det blir kjempe koselig. De har ikke vært her etter at de hjalp oss med å flytte inn, og litt har skjedd i leiligheten etter det. Jeg gleder meg veldig, bare dumt det er spådd bøttevis med regn i helgen også :( 

Nå sitter jeg her med frokosten min og gleder meg ikke veldig til å reise på skolen. Vi skal først få informasjon om musikk og teaterprosjektet, noe jeg tror kommer til å bli kjekt. Men etter det skal vi sitte og skrive ferdig norsk oppgaven vår som skal være på 10 sider.. Vi har vel kommet på snart fem, og den skal leveres inn i dag! Lykke til til oss! 

Slenger med et bilde av meg og Chanel, siden jeg har en kosepus hver morgen :)


Ha en strålende mandag alle sammen, og håper dere har finere vær en hva jeg har :) 

søndag 16. oktober 2011

God søndag

God morgen godt folk :) 

I dag er de søndag. Været er ikke helt på topp, men heldigvis så regner det ikke. I dag  har jeg og Anette tenkt oss på loppemarked, og se om vi får med oss noen lopper hjem :D Elsker loppemarked, det er så mye flott å se på, og hvem vet? Kanskje vi får med oss noen skatter hjem :)

I kveld skal dere få se noe vakkert jeg har begynt å strikke, jeg har blitt helt forelsket i de :) 


Har du vært på loppis før? 

lørdag 15. oktober 2011

Nytt design!

I dag følte jeg for å ordne litt på bloggen, forandring fryder!
Jeg syns kanskje den ble litt for rosa/lilla, men jeg må la den være sånn litt å se hva jeg tenker om det..

Men nå må jeg nesten få ræva i gir, for jeg skal bort til Anette :)

Hva syns du om det nye designet?

LoveFilm

Jeg er medlem på Buzzador.com, et sted hvor man kan bli med i forskjellige kampanjer! Jeg har ikke fått mange kampanjer enda, men her om dagen fikk jeg en som interesserte meg, LoveFilm

LoveFilm er et sted hvor du kan "leie" filmer og spill, som blir sendt hjem rett i postkassen din! Du kan ha spillene og filmene så lenge du vil, og det er gratis å sende de tilbake :) Man kan velge mellom over 15.000 filmer, i mange forskjellige sjangre, noe som passer for alle. Jeg har en del filmer her hjemme, men begynner å få lite plass, dermed var dette tilbudet kjempe smart! 

Jeg har enda ikke fått noen filmer hjem enda, siden jeg meldte meg inn i dag. Men jeg gleder meg veldig til den kommer i postkassen, så kan jeg og Erik kose oss med en film kveld :) 

Vil du vite mer om LoveFilm, trykk HER og les mer :)

Har du filmer du mener jeg burde se, legg gjerne igjen en kommentar :)

onsdag 12. oktober 2011

Svalbard

Jeg hadde et spørsmål her på bloggen for en god stund siden om jeg skulle skrive om Svalbard, og det var det mange som ville! Men det har helt gått i glemmeboken min, frem til jeg gikk gjennom innlegg som er lagret som kladd! Der fant jeg et som det sto Svalbard, der har jeg så vidt begynt å skrive litt, men ettervert glemt å fortsette på det.

Derfor tenkte jeg nå at jeg skulle fortsette og skrive på det, så får dere historien dere har ventet på :) Den blir nok ikke publisert med det første, for dette er en historie jeg virkelig må sette meg ned og tenkte godt igjennom skal den bli bra! Jeg er ikke en person som er veldig flink til å skrive, men jeg skal prøve mitt beste.

Meeen, i dag skal jeg egentlig ikke sitte her inne på bloggen.. Jeg har en eksamen i morgen, og sitter og leser til den. Jeg har fått oppgaven, så må bare få skrevet hele ferdig, og huske den til i morgen!

Her er oppgaven jeg fikk:

"Gjør rede for sentrale kjennetegn ved godt samspill mellom voksne og barn i barnehagen. Drøft hvordan du som førskolelærer kan arbeide for å styrke dette samspillet."

Jeg har kommet i gang og skrevet en god del, men nå står jeg helt fast! Prøver å lese litt i bøkene, men vet ikke helt hva eller hvordan jeg skal skrive videre! Kom gjerne med litt innspill og hva som burde være med i oppgaven :)

Ett dyr mindre!

Ja, det er sant! Den ene gullfisken vår døde i går :( Så nå er det bare Gunnar som er igjen i bollen, og svømmer rundt. Jeg tror han er litt ensom, for han svømmer som en tulling rundt hele tiden! Han savner nok kjæresten sin Berta! Stakar :(

Begravelsen foregikk stille og rolig inne på badet i dag tidlig, den kunne kanskje være litt drastisk når vi trakk henne ned i do! Men hun er nå på et bedre sted :) 


RIP Berta <3

torsdag 6. oktober 2011

Skummel natt!

I natt rundt halv 2 ringte det på døren her, og det var politiet. Det var Erik som svarte, og de lurte på om det var en annen mann. Noe det da ikke var! Så lurte de på om de kunne få komme inn, noe som er litt skummelt, siden man ikke bare skal slippe inn hvem som helst, det kan jo være mange som sier de er politiet. (Vi har sånn telefon ringeklokke, så vi kan ikke se hvem som ringer på). Men Erik slapp de inn, la på røret og kom tilbake til sengen. Etter 5 - 10 min, banker det på døra. Jeg tror hjertene til begge stoppet opp et sekund der! 

Er litt skummelt å åpne døra, når du akk har sluppet noen du ikke vet hvem er inn, og like etterpå kommer å ringer på døra. Men Erik slang på seg buksen og gikk skeptisk bort til døren og åpnet. Og heldigvis så var det politiet som sto der, 2 menn og 2 kvinner. 

De spurte hva Erik het, han fortalte det og fikk telefon nr hans. Så spurte de om vi visste hvem mannen de etterlyste var. Noe vi ikke gjorde! Så ville de undersøke leiligheten for å se om det ikke var noen andre der, bare for sikkerhetens skyld.. Etter at de hadde snakket litt med Erik, takket de for at de fikk komme å undersøke og gikk.

Når jeg og Erik kom oss tilbake i sengen, lå vi en god stund med lyset på og var litt små redde.. Dette var jo egentlig en veldig skummel situasjon! Og plutselig kommer jeg på at vi fikk post av en ukjent person i sommer, men husket ikke helt navnet på han. Men dette hadde jeg på mail, så vi sjekket det opp med en gang. Og joda, det var det samme navnet som politiet etterlyste. Så tydeligvis bor han i blokken her, men har skrevet feil adresse, eller bare prøver å skjule seg for polititet.. Vi har ingen aning! 

Men Erik fant frem telefonen og ringte til politiet igjen og fortalte av vi hadde hørt navnet før, og at vi hadde fått posten hans. Men da hadde de allerede funnet han, men det var bra vi ringte :) 


Så dette var en uvanlig natt, som neppe kommer til å skje oss igjen! Håper jeg ihvertfall! 

Har du opplevd noe liknende? 

onsdag 5. oktober 2011

Hjemmelaget knekkebrød

I kveld har jeg disket opp med hjemmelaget knekkebrød.. Jeg har aldri laget det før, så dette var spennende.

Knekkebrødene smakte kjempe godt med brunost og bringebær på, og anbefaler og lage dette en kveld :)

Her får du oppskriften!

Du trenger:

- 4 dl sammalt hvete, grov
- 4 dl store havregryn
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 1 ts salt
- 7 dl vann

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 160 grader, bland sammen alt det tørre

2. Hell vannet oppi

3. Fordel blandingen utover 2 stekebrett, kledd med bakepapir

4. Skjær opp med pizza deler, i passe store biter! Stek platene samtidig i 1 time og 10 min.

5. Etter halvstekt tid, ta brettene ut og klipp opp bitene, bytt om plassen på brettene og stek til de er sprø! 

6. Avkjøl på rist, og oppbevar de i en tett boks! Så er det bare og nyte :) 

Bon apetitt! 





En liten gave

Ja, i dag var jeg i gave hjørnet! 

Jeg overrasket Erik med en liten rose, bare for å glede han og vise at jeg elsker han og setter utrolig stor pris på han! Erik har utrolig god tålmodighet når det gjelder meg, han stiller opp hele tiden, uansett! Selv om jeg er sur en dag, så prøver han som regel å muntre meg opp, noe jeg setter utrolig stor pris på :) 




Han er bare helt fantastisk <3

Lang dag!

I dag har det vært en lang og trøtt dag! Været har vært likedan, det har bøttet ned nesten i hele dag.. Det hjelper akkurat ikke på humøret.

Jeg sov nesten ingenting i natt, så har vært veldig trøtt i dag! Det sto en båt og duret som en idiot utenfor her, å da klarer ikke Renate og sove gitt. Det gjorde visst ikke Erik heller, så han sto opp igjen og satte seg på dataen en stund!

Når jeg kom hjem, ventet det litt husarbeid! Jeg har satt på tre maskiner med klær, tatt ut søpla og all pappen, vasket kattedoen, laget knekkebrød og lunsj til i morgen :) Effektiv som jeg er! *Klapp på skulderen*. Samboeren min (Altså Erik) har vært å kjøpt seg FIFA12 i dag, så han har jeg hatt full oversikt over hvor har vært, siden han ikke har vært så mye borte fra sofaen :P hehe


Vi har også hatt en veldig oppmerksomhets syk katt her i dag også, han skal være med på alt vi gjør og helst oppi det! En liten nysgjerrigper :)


Knekkebrødene er ikke helt ferdige enda, så jeg er veldig spent på hvordan de blir. Om de i det hele tatt blir noe gode :) (Kommer oppskrift på de senere) 

Hva har du gjort i dag?

tirsdag 4. oktober 2011

Helgen!

I helgen hadde jeg som sagt besøk av tre jenter fra Sogndal! Det var kjempe koselig, og jeg tror de koste seg masse også :)

På fredag når de kom, var det meningen at de skulle komme rett til meg, så skulle jeg følge de til byen før jeg skulle til legen. Men så klarte de å kjøre litt feil, og tulle seg bort i byen. Derfor måtte jeg komme å møte dem i byen(siden jeg er veldig dårlig på å forklare veien), men siden jeg fant ut at jeg skulle til legen en halvtime før enn jeg trodde, så måtte det vente. De fant da et parkeringshus og et kjøpesenter. Når jeg var ferdig hos legen, ble jeg med de i bilen og fant veien tilbake til meg. Deretter tok vi en tur til byen igjen og shoppet litt :) På kvelden ble det pizza og tv-kos! En  helt rolig kveld, det kom også to fra klassen min på besøk og vi koste oss kjempe mye :) 

Lørdag ble det igjen mer shopping, det er jo en stor del av Bergen som man bare må få med seg når man først er på besøk her! Er jo en del butikker og ta av! Senere på kvelden ble det stekt en god biff, med godt tilbehør til før det ble vors og en tur på byen :) 

Byturen ble vellykket den! For noen bedre enn andre, ikke at jeg skal gå inn på detaljer der! Men det virket som alle hadde hatt en strålende kveld. Det kunne merkes når man våknet søndag morgen! For å si det mildt, så var det en veldig slapp gjeng som våknet på søndagen, og noen var ikke helt i slaget! Vi hadde tilogmed ekstra overnattingsbesøk, så det ble flere og lage egg og bacon til.. Men hva er ikke mer koselig enn å spise med en hel gjeng med fantastiske mennesker? 

Så alt i alt har dette vært en fullkommen helg, hvor alle har storkost seg :)


(dessverre ble det ikke tatt noen bilder denne helgen, men legger med et fint bilde av meg og Trine fra Tyrkia) 

Hvordan har din helg vært?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...